20.05.20

ΔΤ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΘΕΜΑ: ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπώντας κατοίκους και ενεργούς πολίτες της περιοχής και έχοντας αναλάβει την υπεράσπιση της ζωής τους, της υγείας τους, του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και συνολικά των εννόμων αγαθών που πλήττονται, θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τα εγκλήματα κατά της ζωής, της υγείας, του περιβάλλοντος, των αρχαιοτήτων, και των συναφών οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται στον Πειραιά και το Κερατσίνι και εντός του Λιμένα Πειραιά, στο πλαίσιο εργασιών της ΟΛΠ Α.Ε., που ξεκίνησαν εν μέσω της Πανδημίας.

Μεταξύ των εγκλημάτων των οποίων θα ζητηθεί η κατεπείγουσα διερεύνηση, σε ανώτατο επίπεδο, συγκαταλέγεται η απόρριψη-τοποθέτηση τοξικών, δηλητηριωδών και άκρως επικίνδυνων για τη ζωή και την υγεία βυθοκορημάτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Νότιας Επέκτασης του Λιμένα Κρουαζιέρας» στον Πειραιά και της φερόμενης «Συντήρησης-Αποκατάστασης λειτουργικών βαθών στην περιοχή του Προβλήτα Γ2 Διαχείρισης Αυτοκινήτων», στο Κερατσίνι.

Για την στοιχειοθέτηση της μηνύσεως έχει συλλεγεί πλούσιο αποδεικτικό υλικό, ενώ το θέμα θα απασχολήσει σήμερα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους κατοίκους και με την δικηγόρο Ανθή Γιαννούλου, που πρωτοστατεί στην υπεράσπιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος στην περιοχή. 

Η υπόθεση θέτει μείζονα ζητήματα χρηστής διοίκησης και διαφάνειας, ενώ η προφανής έκθεση μεγάλου μέρους του πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία τους επιβάλλει να δοθούν άμεσα και αρμοδίως στοιχεία και απαντήσεις.

Οι λεπτομέρειες της μηνύσεως και των συναφών νομικών ενεργειών θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.