28.06.20

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Γιώργο Αυτιά (28/06/2020)

Η συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Η ώρα είναι 8:48 πρώτα λεπτά, είναι πρωινό Κυριακής. Είδαμε τα οικονομικά, είδαμε τα κοινωνικά, είδαμε πολιτικές εξελίξεις. Θα πάμε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Πρόεδρο του κόμματος Πλεύση, το είπα καλά; Καλή σας μέρα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλά, Πλεύση Ελευθερίας. Το είπατε πολύ καλά, καλημέρα.

ΓΑ: Πλεύση Ελευθερίας, Καλημέρα σας. Κυρία Κωνσταντοπούλου, πάντα ζητάμε τα φώτα σας τα νομικά, τα πολιτικά, την τεκμηριωμένη άποψή σας πάνω σε μείζονα θέματα. Σήμερα οι εφημερίδες μιλούν για… στα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑ λέει το ΒΗΜΑ, ήταν παρακράτος λέει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, υπάρχει πόλεμος ψόφιων κοριών άλλες εφημερίδες. Τι ακριβώς συμβαίνει; Τι έχουμε κυρία Κωνσταντοπούλου;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο από τις αποκαλύψεις όλων των τελευταίων ημερών, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, ότι έφτασε να διαπραγματεύεται σε επίπεδο Υπουργών και μάλιστα κορυφαίου Υπουργού, του κυρίου Παππά που ήταν Το πρώτο τη τάξει Κυβερνητικό Στέλεχος στην ουσία, ο πιο στενός συνεργάτης του κυρία Τσίπρα, έφτασαν λοιπόν να διαπραγματεύονται ποινικές υποθέσεις σοβαρότατες, όπως είναι η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Οι αποκαλύψεις της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή, η συνομιλία Παππά - Μιωνή ξεγυμνώνει πραγματικά ένα πολύ σκοτεινό παρασκήνιο, στο οποίο Υπουργοί, Πρωθυπουργός και η συν αυτοίς ουσιαστικά είχαν μετατρέψει την Κυβέρνηση σε μαγαζί και το διατύπωναν ανερυθρίαστα. Επειδή κύριε Αυτιά εγώ ήμουν από εκείνους που πάλεψαν ίσως περισσότερο από κανέναν άλλον, περισσότερο από κάθε άλλον για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι,  μου είναι πραγματικά αδιανόητο ότι, η Κυβέρνηση Τσίπρα έφτασε να παζαρεύει την ποινική ευθύνη ενός εκ των βασικών εμπλεκομένων και ελεγχομένων, του κυρίου Μιωνή, και να το διαπραγματεύεται με τον χυδαίο και αγοραίο τρόπο που διαβάσαμε στις συνομιλίες του κυρίου Παππά.

ΓΑ: Δεν είναι σκληρό, η πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, βαρύ όνομα στην προηγούμενη κατάσταση, σήμερα με τη βαθιά νομική γνώση που έχετε και πολιτική, να αποκαλείτε εγκληματική οργάνωση την Κυβέρνηση Τσίπρα;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προσπαθώ κύριε Αυτιά να είμαι ψύχραιμη και ακριβής νομικά και πολιτικά. Μία κυβέρνηση η οποία έχει αποκαλυφθεί ότι διαπραγματεύεται με ποινικώς εμπλεκόμενους, έχεις σε προηγούμενη περίοδο αποκαλυφθεί ότι διαπραγματεύεται και με επιχειρηματίες, θυμίζω το Σκάνδαλο Πετσίτη, έχει σε ακόμη προηγούμενη περίοδο αποκαλυφθεί ότι χρηματοδοτεί συγκεκριμένους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να φιλοτεχνούν το προφίλ της Κυβέρνησης αλλά και να χτυπούν πολιτικούς αντιπάλους και τα χρήματα αυτά τα δίνει μέσα από το ταμείο της ΕΥΔΑΠ.

ΓΑ: Λοιπόν πάμε κατευθείαν σε διάλειμμα και συνεχίζουμε αμέσως μετά. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, ελάτε…

ΓΑ: …Πάμε με την κυρία Κωνσταντοπούλου, να την ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά που σήμερα είναι μαζί μας. Λέω πάντα ότι η ορθή σας άποψη και αν θέλετε δεν ορθοτομείτε το λόγο της αληθείας, αλλά αυτά που λέτε όλοι τα παραδέχονται, υπό την έννοια  ότι, ήταν σε ένα χώρο, θα μπορούσε να είναι ξανά Πρόεδρος Βουλής, θα μπορούσε αυτό κι αυτό, τα εγκατέλειψε και τράβηξε μπροστά. Σας λέω τι μου λέει η κοινή γνώμη και ο κόσμος. Άρα, κυρία Κωνσταντοπούλου, πού πάμε μετά από αυτές τις εξελίξεις που έχουμε στο πολιτικό σκηνικό.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Αυτιά κατά την άποψή μου η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και, βεβαίως, θα πρέπει να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπως θα πρέπει να γίνει μία συνολική διερεύνηση. Νομίζω ότι πια είναι απολύτως αντιληπτό ότι, η επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να εξαιρέσει τον κύριο Τσίπρα από την προανακριτική η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Βουλή, δεν ήτανε μία ορθή επιλογή, διότι εδώ αποκαλύπτεται ένα παρακράτος, πράγματι, το οποίο λειτουργούσε, με ποινικά κολάσιμες συμπεριφορές, εμπεδωμένες ως Modus Operandi, ως Τρόπο, δηλαδή, Λειτουργίας, αυτό που λένε στην ποινική ορολογία και βεβαίως είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι, όλοι οι υφιστάμενοι Υπουργοί, είτε ο Παππάς, είτε ο Παπαγγελόπουλος, είτε ο Καλογήρου, είτε ο Βασιλειάδης, στων οποίων τα ονόματα γίνεται αναφορά στις συνομιλίες με τον κύριο Μιωνή, δρούσαν και ενεργούσαν στο πλαίσιο μιας Κυβέρνησης υπό τον κύριο Τσίπρα, υπό τις εντολές του, εν γνώσει του και εν γνώσει ότι αυτές οι συμπεριφορές συνιστούν κατάχρηση εξουσίας και παραβιάζουν το σύνταγμα.

ΓΑ: Σας ευχαριστώ για τη σημερινή παρουσία. Όλο αυτό δημιουργεί πολιτικές εξελίξεις από την πείρα σας;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Κύριε Αυτιά κοιτάξτε, εγώ έχω την άποψη, την έχω διατυπώσει πολλές φορές, ότι όταν ένα βρώμικο σύστημα συγκρούεται με ένα άλλο βρώμικο σύστημα, κάποια στιγμή τα δύο βρώμικα συστήματα θα τα βρουν. Εδώ λοιπόν είναι ένα διακύβευμα εάν θα υπάρξει πράγματι λογοδοσία, εάν θα υπάρξει Δικαιοσύνη ή αν κάποια στιγμή όλα αυτά θα εξισορροπηθούν, όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν. Είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν τη λογοδοσία και τη Δικαιοσύνη σε κάθε περίπτωση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουνε προνόμια και προνομιακές θέσεις στις οποίες όταν υπηρετείς δεν ελέγχεσαι.  Πιστεύω το αντίθετο, ότι πρώτοι πρέπει να ελέγχονται οι  έχοντες θέσεις ευθύνης και εξουσίας και ελπίζω πραγματικά αυτή να μην είναι άλλη μία υπόθεση που θα οδηγηθεί στις Ελληνικές καλένδες, ούτε σε αθωώσεις ή ποινές χάδι,  όπως θυμόμαστε για την περίπτωση Παπακωνσταντίνου και τη Λίστα Λαγκάρντ. Ελπίζω αυτή η υπόθεση να διαλευκανθεί και να οδηγηθούν κάποιοι στη Δικαιοσύνη και στην τιμωρία.

ΓΑ:  Σας ευχαριστώ θερμά. Καλής σας μέρα. Να είστε καλά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ευχαριστώ και εγώ.