19.01.20

Οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Βίννικ και της συνηγόρου υπεράσπισής του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εφημερίδα Real News (19/01/2020)

20200119

Αποκλειστική Δήλωση Αλεξάντερ Βίννικ στην REAL NEWS: «Έχω προσφέρει την τεχνογνωσία μου στην Ελληνική Κυβέρνηση και δεν μου έχουν απαντήσει»

Με όποιες δυνάμεις μου έχουν απομείνει, στην 29η ημέρα απεργίας πείνας, κάνω έκκληση σε όποιον υπεύθυνο έχει συνείδηση και σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην Δικαιοσύνη:

Μην αφήσετε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που γίνεται εναντίον μου

Μην αφήσετε να παραδοθώ σε χώρες όπου δεν έχω ποτέ βρεθεί και να εξοντωθώ, με το πρόσχημα της ποινικής δίωξης.

Εδώ και 2,5 χρόνια είμαι κρατούμενος χωρίς ποινή, χωρίς δίκη, αλλά και χωρίς στοιχεία.

Όποτε ζήτησα να δω τα όποια στοιχεία εναντίον μου, εκείνοι που λένε ότι με διώκουν (Γαλλικές αρχές και Αμερικανικές Αρχές), εξαφανίσθηκαν από προσώπου γης.

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα, κρατούμενος παράνομα 30 μήνες στην Ελλάδα, χωρίς να κατηγορούμαι για τίποτε.

Θέλουν να με εξοντώσουν για την τεχνογνωσία μου.

Την έχω προσφέρει στην Ελληνική Κυβέρνηση και δεν μου έχουν απαντήσει.

Υφίσταμαι βασανιστήρια και ψυχολογικό πόλεμο για να σπάσω. Δεν μου επιτρέπουν να πάρω καθαρό αέρα, η τελευταία φορά που προαυλίστηκα, για λίγα λεπτά, ήταν την παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2019.

Η δικηγόρος μου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μού είπε, «είναι η τελευταία σου βόλτα για την δεκαετία» και της απάντησα: «Ίσως είναι η τελευταία βόλτα της ζωής μου».

Δεν ξέρω αν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου.

Χθες εμπόδισαν για 2 ώρες να έρθει στο θάλαμό μου συμβολαιογράφος για να ασκήσω τα δικαιώματά μου και να υπογράψω, όπως ζήτησα, πληρεξούσια για την άσκηση των δικαιωμάτων μου.

Σήμερα απαγόρευσαν στη μητέρα μου, που ήρθε από τη Ρωσία, να με δει. Αλλά και στον δικηγόρο μου από τη Ρωσία να με επισκεφθεί.

Ζητώ τη βοήθεια κάθε ανθρώπου που έχει συνείδηση. Ζητώ να παρέμβουν όσοι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σήμερα είμαι εγώ, αύριο θα είναι ένας από εσάς…

Μην τους αφήσετε

Αλεξάντερ Βίννικ

17/1/2020

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εάν ήμουν Κυβέρνηση, θα «στρατολογούσα» τον Αλεξάντερ Βίννικ στην υπηρεσία της Ελλάδας

Άνθρωποι με τόσο σπάνια και υψηλή τεχνογνωσία όπως ο Αλεξάντερ Βίννικ επιστρατεύονται από τις Κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο, για το συμφέρον των λαών τους. Ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν είναι ένας εγκληματίας, αλλά ένας άνθρωπος με υψηλή τεχνογνωσία, που θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα μας πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα των ψηφιακών νομισμάτων και να απαγκιστρώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από τους εκβιασμούς του τραπεζικού συστήματος.

Η Νέα Ζηλανδία εδώ και μήνες έχει ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων της μέσω Bitcoin, που είναι ψηφιακό νόμισμα απολύτως νόμιμο και αναγνωρισμένο διεθνώς.

Η Ελληνική Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ο Βίννικ δεν είναι εγκληματίας: αλλιώς θα του είχε ασκηθεί δίωξη και στην Ελλάδα, για τα δήθεν εγκλήματα για τα οποία  ζητούν την έκδοσή του ΗΠΑ και Γαλλία.

Με την εξόντωση του Αλεξάντερ Βίννικ, διαπράττεται ένα διπλό έγκλημα: έγκλημα σε βάρος του ανθρώπου, που σβήνει από την απεργία πείνας, έγκλημα σε βάρος και της χώρας μας, που στερείται την μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτόν τον άνθρωπο και την τεχνογνωσία του προς όφελος της Ελλάδας και των Ελλήνων.