09.02.19

Η Ζωή στον Γιώργο Αυτιά σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα (09/02/2019)

Καλεσμένη στον Γιώργο Αυτιά, η Ζωή ασκεί σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, μιλά για τον "διαγωνισμό πραξικοπήματος" Τσίπρα - Καμμένου, την κατάντια της Βουλής υπό Βούτση και τις προετοιμασίες της Πλεύσης Ελευθερίας για τις επερχόμενες εκλογές.

 

Γιώργος Αυτιάς: Και να καλημερίσω την κυρία Κωνσταντοπούλου. Καλημέρα σας.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλή σας μέρα!

ΓΑ: Τι μου κάνετε; Καλά είστε;

ΖΚ: Αγωνιζόμαστε, όπως πάντα.

ΓΑ: Το ξέρω. Το ξέρω. Αγωνίζεστε, αγωνίζονται όλοι για κάτι καλύτερο και ξέρω και ότι το πρόγραμμα Πλεύσης Ελευθερίας για την κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θα σας ξεκινήσω, όμως, από μια σκληρή πραγματικότητα που βιώσαμε χθες το βράδυ στη Βουλή.

ΖΚ: Ναι.

ΓΑ: Ο κύριος Καμμένος μίλησε για εκτέλεση, μίλησε για αχαριστία, μίλησε για πολλά πράγματα. Πλέον, αγγίζει στην κριτική του και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

ΖΚ: Κύριε Αυτιά, όλες τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ αυτόν τον εξευτελισμό, αυτήν την έκπτωση της Κυβέρνησης και της Βουλής, αυτήν την, πραγματικά, ντροπιαστική κατάσταση. Βουλευτές να ομολογούν ότι έχουν ξεπουλήσει τη συνείδηση, αν είχαν, και την καρέκλα τους για να παραμείνουν εκεί, μαχαίρια να βγαίνουν και να γίνονται αλληλομαχαιρώματα και αλληλοεκβιασμοί μεταξύ των προηγουμένως αδελφοποιτών -διότι Τσίπρας-Καμμένος είχαν μια ανίερη συμμαχία να κυβερνήσουν, όπως και έκαναν, επί τέσσερα χρόνια, αντίθετα με τη βούληση του Ελληνικού λαού. Ο Καμμένος ήταν το υποστύλωμα και το δεκανίκι του Τσίπρα για να παραβιάσει το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Όσα έγιναν χθες είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε αυτήν την πολύ, πολύ κακοστημένη παράσταση μεταξύ τους. Το ότι ο κύριος Καμμένος τώρα κλαψουρίζει και εκτοξεύει άσφαιρα σε σχέση με τον κύριο Τσίπρα, επειδή έχασε τα προνόμια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που του είχε, προηγουμένως, εξασφαλίσει ο Τσίπρας, δεν ξεγελάει κανέναν. Δεν έγινε ούτε πατριώτης ο Καμμένος, ούτε δημοκράτης. Ήταν ένας στυγνός συνεταίρος του κυρίου Τσίπρα. Ήταν εκείνος ο οποίος συμφώνησε μαζί του να διαλύσουν τη Βουλή, το 2015, για να επιβάλουν το 3ο Μνημόνιο των Δανειστών και το κάνανε μαζί με Μητσοτάκη, τότε με Μεϊμαράκη, μαζί με Γεννηματά, μαζί με Θεοδωράκη, μαζί με όλες τις δήθεν Αντιπολιτευτικές Δυνάμεις και με την ανοχή των δήθεν λοιπών Αντιμνημονιακών. Θυμάστε, τότε, ότι και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή είχαν συμφωνημένα απόσχει από όλες τις διαδικασίες για να διευκολύνουν τη διάλυση της Βουλής.

ΓΑ: Άρα πού πάμε; Πάμε, πλέον, σε χωρίς φρένα κριτική, αν θέλετε, μια σκληρή κριτική, πια, από τον δεύτερο συνεταίρο που έχει χάσει και το Κόμμα και τα προνόμια στη Βουλή; Κόμμα, εννοώ, την Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση λόγω του ότι του πήρε ο άλλος τρία στελέχη και ήταν σκληρό αυτό, έτσι; Να έχεις βουλευτές και να σου τους παίρνει μέσα από τα χέρια σου.

ΖΚ: Ήταν η πρακτική του κυρίου Τσίπρα, την οποία γνώριζε και στήριξε ο κύριος Καμμένος και την επαινούσε, κιόλας, όταν ήταν εναντίον άλλων. Εγώ, κύριε Αυτιά, αυτό που παρακολούθησα χθες στη Βουλή ήταν  ένας διαγωνισμός πραξικοπήματος.

ΑΓ: Δηλαδή;

ΖΚ: Ο ένας έλεγε «Έκανες πραξικόπημα και μου διέλυσες την Κοινοβουλευτική Ομάδα».  Και πράγματι  έτσι είναι. Ο άλλος έλεγε «Θα έκανες πραξικόπημα και θα έριχνες την Κυβέρνηση, οπότε σου έκανα αυτό το πραξικόπημα.» Ήταν μια πολύ, πολύ θλιβερή στιγμή για την Κοινοβουλευτική Ιστορία. Θα ήθελα, όμως, να σας πω μιας και είμαστε περίπου τέσσερα χρόνια από την δική μου εκλογή στην Προεδρία της Βουλής, θα ήθελα να σας πω ότι αυτό που συμβαίνει στη Βουλή, αυτό το οποίο έχει κάνει ο κύριος Βούτσης στη Βουλή, ως επιτετραμμένος του Τσίπρα, είναι, πραγματικά, η πιο εξευτελιστική για το Κοινοβούλιο αντιμετώπιση, η πλήρης καταρράκωση της Βουλής και του Κοινοβουλίου και των βουλευτών και η πλήρης αποδοχή ότι δεν έχουμε Βουλή…

ΑΓ: Αλλά;

ΖΚ: Δεν έχουμε αντιπροσωπεία του λαού. Έχουμε το Επικυρωτήριο των Δανειστών. Έχουμε μια Βουλή-πλυντήριο, η οποία ικανοποιεί τις επιθυμίες του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος ικανοποιεί τις επιθυμίες της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Τραμπ.

ΑΓ: Είστε, στην κριτική σας, αρκετές φορές, ιδιαίτερα σκληρή γιατί έχετε βιώσει κάποια πράγματα. Πέστε μου: ο Τσίπρας κρατάει τον Καμμένο ή ο Καμμένος τον Τσίπρα;

ΖΚ: «Κράτα με να σε κρατώ» είναι η σχέση τους.

ΑΓ: Εννοείτε, τις αγκαλιές στη φωτογραφία;

ΖΚ: «Κράτα με να σε κρατώ, να μείνουμε στην Κυβέρνηση.», «Κράτα με να σε κρατώ, όμως, μην πέσουμε εντελώς.» Αλληλοεκβιάζονται, δεν τα λένε όλα ο ένας για τον άλλον. Λένε μόνο «τόσα όσα», προκειμένου να περάσουν ο ένας στον άλλον μηνύματα. Ο Καμμένος δεν έχει πει τίποτα για αυτά τα οποία κατήγγειλε -και φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή βάση- περί χρηματισμών βουλευτών και χρηματισμών Κυβερνητικών στελεχών και μελών της Κυβέρνησης και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, του κυρίου Κοτζιά.

ΓΑ: Τι εννοείτε;

ΖΚ: Εννοώ ότι έκανε καταγγελίες στο Υπουργικό Συμβούλιο, το ξεχάσατε;

ΓΑ: Οι καταγγελίες Καμμένου; Μάλιστα. Που πρέπει να αποδειχθούν.

ΖΚ: Κοιτάξτε. Ναι, καθετί πρέπει να αποδειχθεί, αλλά δεν είμαστε και αφελείς. Όταν βλέπουμε να αλλάζουν την ψήφο τους βουλευτές, οι οποίοι πριν έξι μήνες καταψήφιζαν την Κυβέρνηση, όταν βλέπουμε να παίρνουν υπουργικούς θώκους βουλευτές, οι οποίοι ονείδιζαν την Κυβέρνηση, όταν βλέπουμε να στέλνονται 9σέλιδες επιστολές στον Πρωθυπουργό από τον απερχόμενο, υπό καταγγελίες, Κοτζιά, και αυτή η επιστολή, η συγκεκριμένη να κρατιέται στο συρτάρι του Τσίπρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι: Πρώτον, κάτι σάπιο υπάρχει και δεύτερον, ότι σε αυτό το σάπιο επάνω, στηρίζεται ο Τσίπρας και η Κυβέρνησή του. Και τρίτον, θα σας πω, γιατί χθες έγινε άλλο ένα έγκλημα στη Βουλή…

ΑΓ: Τι;

ΖΚ: Ψηφίστηκε αυτό το Πρωτόκολλο…

ΑΓ: Ναι, το Πρωτόκολλο…

ΖΚ: …της εισδοχής των Σκοπίων, με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, στο ΝΑΤΟ, χωρίς να υπάρχει καμία Συνταγματική προϋπόθεση, ούτε καν κατά την Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε καν κατά το περιεχόμενο, δηλαδή, αυτού του κειμένου που είναι, ούτως ή άλλως άκυρο. Δεν μπορούσαν να το φέρουν διότι δεν έγινε δημοψήφισμα στα Σκόπια.

ΑΓ: Είστε σαφής. Είστε έτοιμοι για εκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας;

ΖΚ: Η Πλεύση Ελευθερίας ετοιμάζεται καθημερινά. Προσκαλεί τους πολίτες να συνδράμουν και να συμπράξουν, να βγουν στην πρώτη γραμμή. Εμείς δεν είμαστε Κίνημα και Κόμμα μηχανισμών και γραφειοκρατιών, ούτε παλαιοκομματικών διαδικασιών. Είμαστε Κόμμα των πολιτών. Αν οι πολίτες πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, αν πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους και αν βγουν να παλέψουν, όπως τρέμει το Σύστημα, τότε θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στις εκλογές.

ΑΓ: Αν σηκώσει το τηλέφωνο ο Τσίπρας και πει «Τέλος ό,τι έγινε μέχρι τώρα μεταξύ μας. Ζωή, θέλω να πάμε μαζί.», τι απαντάει η Ζωή;

ΖΚ: Ούτε στο όνειρό του. Αυτά, καταρχάς, δεν είναι προσωπικά. Αυτά αφορούν την χώρα μας, αφορούν τον λαό μας και αφορούν τη Δημοκρατία. Ο κύριος Τσίπρας είναι πραξικοπηματίας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι κατέλυσε τη λαϊκή βούληση. Έκανε κάτι που δεν έκανε κανείς μεταπολιτευτικά. Παραβίασε εντολή Δημοψηφίσματος. Αυτό δεν συγχωρείται και ούτε ο Ελληνικός λαός θα το συγχωρέσει, ούτε θα το ξεχάσει. Μπορεί να περιφέρεται στο υπόλοιπο της ζωής του με αυτό το όνειδος και με αυτή την ντροπή -εγώ τον λυπάμαι για αυτό. Δεν έχω μένος και οποιοδήποτε άχτι, αλλά θεωρώ ότι πρέπει η Ιστορία να οδηγήσει τον κύριο Τσίπρα εκεί όπου ανήκει, στο περιθώριο. Θεωρώ ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί για αυτό το έγκλημα  που έκανε στη χώρα. Και θεωρώ, από εκεί και πέρα, ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να πιστέψει ότι το άξιζε αυτό.

ΑΓ: Μάλιστα.

ΖΚ: Δεν πρέπει ποτέ να δεχθεί ότι αυτό το οποίο συνέβη στη χώρα μας, με οποιονδήποτε τρόπο, το άξιζε ο Ελληνικός λαός.

ΑΓ: Κυρία Κωνσταντοπούλου, σας ευχαριστώ θερμά. Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. Και σε όλους εύχομαι κάθε επιτυχία. Να είστε καλά. Καλημέρα σας.

ΖΚ: Σας ευχαριστώ κι εγώ και εύχομαι στον Ελληνικό λαό, να ευοδωθούν οι αγώνες μας και να παραδώσουμε στους επόμενους αυτό που πράγματι αξίζει ο λαός και οι γενιές μας.

ΑΓ: Καλή πλεύση και ούριο άνεμο.