06.07.20

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1 (06/07/2020)

Η συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στον Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

 

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ: Κάθε εβδομάδα έχουμε και μία αποκάλυψη για τον κύριο Παππά. Κάθε εβδομάδα μαθαίνουμε και κάτι, κάθε εβδομάδα αναρωτιόμαστε πόσο στενή ήταν η σχέση του με τον κύριο Τσίπρα και κάθε εβδομάδα δεν παίρνουμε απάντηση από τον κύριο Τσίπρα, τελικά, τι εστί ο κύριος Παππάς για τον ΣΥΡΙΖΑ και αν όντως οι δουλειές αυτές για τις οποίες μιλούσε ο κύριος Παππάς ήταν εις γνώση του τότε Πρωθυπουργού.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Σαντοριναίε εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν και εν γνώσει του κυρίου Τσίπρα αυτές οι δραστηριότητες του κυρίου Παππά, αλλά και κατ’ εντολήν του. Ο,τιδήποτε άλλο νομίζω ότι παραβιάζει την κοινή λογική. Μιλούμε για τον στενότερο συνεργάτη του εξαρχής, από την πρώτη στιγμή που έγινε Επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Τσίπρας, και μιλάμε για το πρόσωπο στο οποίο εμπιστεύτηκε και ανέθεσε πολύ κρίσιμους τομείς, νευραλγικούς τομείς της πολιτικής διαχείρισης και της πολιτικής δραστηριότητας της Κυβέρνησής του.

ΤΣ: Βλέπετε να κατέστρωνε κάποιο σχέδιο, δηλαδή, ο κύριος Παππάς; Να ήτανε, δηλαδή, εμπνευστής και ενορχηστρωτής σχεδίου συγκεκριμένου; Παραδείγματος χάριν, στο τελευταίο επεισόδιο, για τον έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κοιτάξτε, εγώ δεν θέλω να κάνω υποθέσεις. Εγώ αξιολογώ τα γεγονότα και τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μιλάμε για έναν εν ενεργεία, πρώτο τη τάξει, στην πραγματικότητα, Υπουργό, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα οργιαστικό παιχνίδι συναλλαγής, παρακρατικής και παραδικαστικής λειτουργίας, γιατί, στην αποκάλυψη που έγινε ως προς τις συνομιλίες του με τον κύριο Μιωνή, είναι ξεκάθαρο ότι παζαρεύει μία ποινική υπόθεση, και μάλιστα μία ποινική υπόθεση, που αφορά ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, μιλούμε για τη Λίστα Λαγκάρντ, το σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ και παζαρεύει την ποινική ευθύνη του κυρίου Μιωνή, ο οποίος είναι εμπλεκόμενο και ελεγχόμενο πρόσωπο στην υπόθεση αυτή.  Όσον αφορά τις τελευταίες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με μπίζνες και συντονισμό χρηματοδότησης κατασκευαστικών εταιρειών προκειμένου να μπουν στο παιχνίδι της ιδιοκτησίας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μιλάμε επίσης για μία δραστηριότητα η οποία είναι έκνομη, είναι εκτός του πλαισίου της Δημοκρατίας και κατατείνει ακριβώς στον έλεγχο του πεδίου της ενημέρωσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που Κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει το τοπίο και να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όμως, από την άλλη πλευρά, είναι μία αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο αυτό έγινε, που είναι πραγματικά ανατριχιαστική  και θα σας το πω ακριβώς όπως το πιστεύω, είναι ατιμωτική συνολικά για το Κόμμα αυτό, για τον ΣΥΡΙΖΑ, και ατιμωτική για όλους όσοι συνεχίζουν να συμμετέχουν σε αυτό το Κόμμα.

ΤΣ: Είναι εντυπωσιακό, κυρία Κωνσταντοπούλου, πώς μεταμορφώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις ημέρες, δηλαδή, όταν κατόρθωσε να πάρει την εξουσία με την ψήφο του Ελληνικού Λαού πώς μέσα σε έξι μήνες ήρθαν τα πάνω-κάτω, άλλαξαν τα πάντα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τα δικά μου συμπεράσματα είναι αρκετά δυσάρεστα και έχουν να κάνουν με το ποια ήταν τα κίνητρα των προσώπων, τα οποία, τελικώς, παίρνοντας την Εξουσία επιδίωξαν και να την καταχραστούν. Τα κίνητρά τους δυστυχώς ήταν ιδιοτελή, είχαν να κάνουν με αυτά που με κυνικό τρόπο αναφέρει ο κύριος Παππάς στις συνομιλίες του με τον κύριο Μιωνή, δηλαδή με πολλά λεφτά και με λειτουργία μαγαζιού. Του μαγαζιού που, αν πας με τα νερά του, κάτι θα έχει και για σένα, αν πας κόντρα, θα σε φάνε. Και, βεβαίως, όλες αυτές οι λειτουργίες και αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν καμμία μα καμμία σχέση με Αριστερά και, καλό θα είναι, επειδή παρακολουθώ διαφόρους οι οποίοι έχουνε εμπλοκή σε όλη αυτή τη δραστηριότητα, να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι υπερασπίζονται την Αριστερά, δεν υπερασπίζονται καμία αριστερά, υπερασπίζονται τα ιδιοτελή συμφέροντα, τις μπίζνες και την έκνομη λειτουργία μαφίας ενός κογκλάβιου, που δεν είχε καμμία-καμμία-μα καμμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

ΤΣ: Πιστεύετε, κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι αυτή η μεταμόρφωση, που πιστεύω ότι σας εξέπληξε και εσάς, έτσι; Όταν είδατε πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην εξουσία και την τακτική του τότε ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι μπορεί να είχε σχεδιαστεί από πριν;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είμαι βέβαιη ότι είχε σχεδιαστεί από πριν. Είναι ένα οδυνηρό συμπέρασμα,  γιατί καταλαβαίνετε, ότι όταν πιστεύεις σε κάτι και δρας αφιερώνοντας και τη ζωή σου για να μπορέσουν να υπηρετηθούν αρχές και αξίες και συνειδητοποιείς ότι κάποιοι είχανε μία άλλη ατζέντα…

ΤΣ: Εσείς είχατε βάλει πλάτη, κυρία Κωνσταντοπούλου, είχατε μπει μπροστά και είχατε δώσει μεγάλη μάχη και, ξαφνικά, ουσιαστικά, αυτό που έγινε ήταν όλα αυτά να πάνε στράφι, έτσι;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι ακριβώς. Κύριε Σαντοριναίε χθες είχαμε μία επέτειο σημαντική, ήταν η επέτειος του δημοψηφίσματος. Πριν από πέντε χρόνια ο Λαός μας διατράνωσε την αντίστασή του σε εκβιασμούς και την θέλησή του για πρόοδο, δημιουργία, αυτοδιάθεση, χειραφέτηση και, για μένα, το πιο τραυματικό από όλα είναι ότι, αυτή η θέληση του Ελληνικού Λαού και η εμπιστοσύνη που έδειξε, προδόθηκε με τόσο κυνικό τρόπο. Δεν ξεπλένονται αυτές οι συμπεριφορές, δεν ξεπλένεται αυτή η προδοσία. Τώρα πια που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην εξουσία και αποκαλύπτονται όλα αυτά, όλοι όσοι στήριξαν και εν συνεχεία  και μετά το ‘15 δηλαδή, βρίσκονται προ των μεγάλων ευθυνών τους και κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν κατάλαβε, ότι δεν αντελήφθη ή ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Είναι πια ξεκάθαρο το πώς έγιναν τα πράγματα.

ΤΣ: Υπάρχει σιωπηρή ανοχή ή συνενοχή, κυρία Κωνσταντοπούλου;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει συνενοχή κατά την άποψή μου. Υπάρχει συνενοχή και υπήρξε για πολύ μεγάλο διάστημα και μία συντεταγμένη προσπάθεια συγκάλυψης, η οποία είναι εξίσου σοβαρή. Διότι αποκαλύψεις έγιναν και σε προηγούμενους χρόνους και για το κομμάτι, βέβαια, των τηλεοπτικών αδειών ήταν ξεκάθαρο καθ’ όν χρόνο διενεργούντο οι διαδικασίες ότι είχαμε μία κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά εκβίαζε και συναλλασσόταν. Θυμόμαστε τις δηλώσεις που γίνονταν για το πόσες θα είναι τελικά οι άδειες και ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι είχαμε μία Κυβέρνηση η οποία επιθυμούσε ουσιαστικά να συναλλαγεί με όποιον πρόθυμο. Θυμόμαστε τις αποκαλύψεις για τους λεγόμενους εκβιαστές, δηλαδή την υπόθεση, ουσιαστικά, που απέδειξε στις αρχές του ’17, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες για να χτυπούν πολιτικούς της αντιπάλους  και για να φιλοτεχνούν το προφίλ των Υπουργών της και του Πρωθυπουργού και αυτό το έκανε με χρήματα της ΕΥΔΑΠ, μιας Δημόσιας Υπηρεσίας, της Δημόσιας Υπηρεσίας Νερού. Θυμόμαστε τις εκβιαστικές δηλώσεις Κοτζιά – Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις που έγιναν για πολύ σοβαρά ζητήματα, για εξαγορά Βουλευτών, για δωροδοκία Βουλευτών, τα οποία ούτε ερευνήθηκαν και θυμόμαστε, επίσης,  ότι υπήρχαν εν ενεργεία Υπουργοί που έκαναν, όπως και τώρα, ότι δεν άκουσαν και δεν κατάλαβαν. Θυμόμαστε τις δηλώσεις του κυρίου Σπίρτζη, ότι δεν άκουσε, και αντιλαμβανόμαστε όλοι, το πόσο χοντρό είναι το παιχνίδι αυτό που έπαιξαν οι άνθρωποι αυτοί, στην πλάτη του Ελληνικού Λαού και με τα πιο Ιερά και τα πιο Όσια: με τη Δημοκρατία και με τη Δημοκρατική Λειτουργία.

ΤΣ: Ακούσαμε και κάτι περί βρώμικου, επανάληψης βρώμικου ’89, ακούσαμε και κάποιες τέτοιες τοποθετήσεις, κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ έκανα μία δήλωση για αυτό, μια ανάρτηση, δηλαδή, για τον κύριο Τσίπρα, ότι όταν προσπαθείς να γίνεις ιστορικό και πολιτικό κακέκτυπο, διότι αυτό επιχειρεί ουσιαστικά μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου, οφείλεις τουλάχιστον να γνωρίζεις πού στάθηκε η Αριστερά το 1989. Για μένα το ότι τότε η Αριστερά στάθηκε με την πλευρά της κάθαρσης, που ήταν ένα σύνθημα και μία επιδίωξη θα έλεγα πάνδημη του Ελληνικού Λαού, είναι τιμή για την Αριστερά. Ότι η κάθαρση ουδέποτε έγινε είναι η αρχή και η αιτία όλων των δεινών που πέρασαν οι δικές μας γενιές. Εγώ έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι, επειδή ακριβώς δεν έγινε η κάθαρση  για τα σκάνδαλα εκείνα, εκείνης της εποχής, εκτροχιάστηκε η σκανδαλώδης λειτουργία των Κυβερνήσεων, βιώσαμε τη Siemens, τις υποθέσεις των μεγάλων δραστηριοτήτων διαφθοράς, των εξοπλιστικών, των υποβρυχίων, της Λίστας Λαγκάρντ, της Novartis και ούτω καθεξής, τις υποθέσεις δηλαδή εκείνες από τις οποίες στέναξε η χώρα μας, καταστρατηγήθηκε το Δημόσιο Συμφέρον, κατασπαταλήθηκε το Δημόσιο Χρήμα και, δυστυχώς, υπονομεύτηκε η Δημοκρατική Λειτουργία.

ΤΣ: Κυρία Κωνσταντοπούλου θα τα πούμε σύντομα. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ευχαριστώ και εγώ.