26.10.19

Γευματίζοντας με «ΤΑ ΝΕΑ»

Συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και στον Δημήτρη Μανιάτη.

20191026 01

20191026 02

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Κυνηγούσα τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη που δεν σήκωνε τα τηλέφωνα»
 
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής δίνει τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν από το 2015 και μετά, χαρακτηρίζει ύποπτα τα εκλογικά αποτελέσματα και στέκεται στον Κώστα Γαβρά, το Μάτι και τη Novartis.

Από τη στάση του λεωφορείου επί της Βασιλίσσης Σοφίας ως το εσωτερικό του Πάρκου Ελευθερίας δεν υπάρχει υπόστεγο. Οσο περπατήσεις, τόσο θα μουσκέψεις - τρέξεις δεν τρέξεις. Το αντιλαμβάνομαι παπί εντός πια του εστιατορίου - μετά την ξαφνική και δυνατή μπόρα (επονείδιστη και απεχθής).

Η απελπισία μου μεγάλη. Η προσκεκλημένη για γεύμα όμως έχει τη λύση. Σε είκοσι λεπτά ο βοηθός της μου φέρνει ένα φρεσκοαγορασμένο μπλουζάκι. Μπαίνω στο μπάνιο του εστιατορίου My Park μουσκεμένος με σακάκι ταλαίπωρος μεσήλικoς και βγαίνω σαν τον Κοβάλσκι από το «Λεωφορείον ο πόθος». Αστειεύομαι.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου χαμογελά και έχει το ύφος του ανθρώπου για τον οποίο εκείνο που για τους άλλους φαντάζει παράλογο, εκείνη απλώς έχει τη λύση του.

Αγαπημένο στέκι της το εν λόγω εστιατόριο, εκείνη το πρότεινε, σε φορτισμένο μέρος για την ίδια και τη νεότερη Ιστορία. Εδώ, στο σημερινό Πάρκο Ελευθερίας - τότε ΕΑΤ ΕΣΑ - εν μέσω Δικτατορίας, βασανίστηκαν ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντόπουλος και η μητέρα της Λίνα Αλεξίου.